2013. november 6., szerda

Malacka a hős

Helló mindenkinek!

Már csak két nap és újra péntek! Ez tartja bennem a lelket. Az iskolai szünetek után nem könnyű visszazökkenni a rendes kerékvágásba. Persze ez a legtöbb tanárt nem hatja meg, így sok-sok dogát és felelést kellet végigcsinálni az elmúlt három napban... De nem sajnáltatom magam tovább. Inkább mesélek a versenyről, elvégre ez a blog a versenyre készült... :)

Most nagyon O:DA kell tennünk magunkat ha komolyan gondoljuk a versenyt.Sajnos lecsúsztunk a 9. helyre, de nem csüggedünk, hanem  minden erőnkkel rajta vagyunk az ügyön. A harmadik fordulóban rájöttünk, hogy mekkora különbség van  a hétköznapi hősök és a sztárok, celebek, stb. között. A mai közfelfogásban, ha valaki egyszer jótékonykodik, azt rögtön besorolják a hétköznapi hősök, vagy önkéntesek közé. Pedig a hétköznapi hős nem az, aki egyszer önzetlenül tesz jót hanem az, aki az életmódjává tette az önkéntességet. Sokszor az ilyen emberek nem a nyilvánosság előtt dolgoznak. Hiszen ők a közvetlen közelünkben élő egyszerű emberek, mint  a szüleink, tanáraink, mentorunk. Jót tenni nem csak pénzzel lehet, hiszen sokszor egy kedves mosoly, szó, mese többet ér a pénznél. Mert van, amit nem lehet pénzzel megvenni. A figyelem, az együttérzés, a játék, a mese, a mosoly, a nevetés, az idő(amit erre szánsz, amit adsz) megfizethetetlen. A mi csapatunk egy ilyen személyt keres, aki nem (csak) adományokkal segít, hanem aki az idejét sem sajnálja. Mert ahhoz kell bátorság, hogy ne csak a lóvét küld el a segítségre szorulóknak, hanem menj oda, nézz a szemükbe, adj nekik az idődből, mosolyogj rájuk és abban segíts nekik és úgy, ahogy az nekik is jó. Akárcsak Malacka, aki mindenkinek abban segít, amiben szüksége van a támogatásra. Mellesleg nem kér érte cserébe semmit... Már elnézést a példáért, de nagy a kistesók befolyása :).

Nagyon izgulunk, hogy ebben a fordulóban a legjobbat hozzuk ki magunkból. A feladat egyszerűnek tűnik, de ez csak a látszat...Annyi összetevője, meg értékelési szempontja van a feladatnak, hogy azt inkább nem sorolom  föl. Viszont már este van és holnap nincs szünet, úgyhogy itt megálljt parancsolok az ujjaimnak és befejezem a blog írását...

Jó éjszakát és szép holnapot minden mosolygós olvasónknak!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése